Rekordni SAD: nekretnine bez presedana

Nakon zaista teške godine koja je izazvala čak i najjača gospodarstva, vidjeli smo kako su se nekretnine promijenile na temelju novih potreba tržišta. Kuće u zelenijim predgrađima bile su u većoj potražnji od onih u velikim metropolama. Time je istaknut novi trend koji će ostati u sljedećim godinama.

To se odnosi na stvaranje okruženja u stalnom kontaktu s prirodom koja ga okružuje. Iako su stoga promjene bile znatne, postojale su neke stvarnosti koje su nadmašile sva očekivanja. U današnjoj kolumni ipak ćemo govoriti o doista rekordnim nekretninama. Ona američka. Iako, zapravo, različite poteškoće povezane s hitnom situacijom zbog pandemije nisu izostale, čini se da se američko tržište nekretnina brzo oporavilo pa je čak i nadmašilo najbolje statistike zabilježene u prethodnim godinama. Dakle, ako želite znati više i jedva čekate saznati zašto su američke nekretnine postigle nevjerojatne rezultate, na pravom ste mjestu! S nama recite Realigro da ćete otputovati u Sjedinjene Države!

Pretpostavljamo da je američko tržište nekretnina trenutno u previranju. Zapravo, lipanjski podaci govore sami za sebe. Povećanje količine u odnosu na prethodni mjesec označilo je rekord svih vremena na 53 metropolitanska tržišta. Govorimo o 14,2%. Ohrabrujući postotak ako uzmemo u obzir i razdoblje i stvarni eksponencijalni rast koji se bilježi iz mjeseca u mjesec. Srednja prodajna cijena također je dosegla prethodni rekord, premašivši je za 4,9%. Trenutno iznosi 336.000 dolara u odnosu na 320.000 dolara zabilježenih u travnju i potvrđenih u svibnju.

Povećao se i broj kuća za prodaju (opet u odnosu na prethodne mjesece). S druge strane, ponuda je u svojoj složenosti ostala ispod razine iz lipnja 2020., bilježeći 37,5% manje. Stoga je moguće vidjeti kako svi ti podaci potvrđuju pozitivan trend koji karakterizira američko tržište nekretnina. No, idemo još detaljnije pokušavajući razumjeti brzinu prodaje nekretnine u Americi. U 2021, prosječni dani provedeni na tržištu za nekretnine dosegao 24. Spuštanje prosjek svibnja i lipnja 2020. od strane četiri dana. To također čini nam razumjeti koliko je potrebno za kupnju nekretnina, unatoč povećanju cijena, biti jaki u potencijalni investitori.

Nakon iznimno obeshrabrujućeg razdoblja s različitih gledišta, to je jasan signal kako sektor, sektor nekretnina, može čak postati pokretačka snaga nacionalne ekonomije. Nije poznato koliko će se taj trend nastaviti s vremenom i koliko će prije svega moći pratiti ovaj pozitivan trend. Nadamo se da bi ovo mogao biti prvi znak iznimno prosperitetnog razdoblja ne samo za Sjedinjene Države, već i za sve druge nacije i investitore koji se povezuju s potonjim. Ako želite saznati više o ovoj i mnogim drugim temama vezanim za međunarodne nekretnine, samo nastavite pratiti našu kolumnu. Svakodnevno ćemo vam davati sve najnovije vijesti vezane za ovaj i mnoge druge sektore koji gravitiraju oko nekretnina.

Traži u Realigru

 

  Račun Realigro

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Instagram
  2005-2022 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
  Neikos Digital Agency
  1. Postavke

   Za bolje korištenje Realigro web stranica, postaviti postavke za jezik, valuta, kvadrata ili sq ft .

   Postavite sada Ne prikazuj ponovo
  BB