Klimatske promjene: australska prekretnica

Tko je rekao da nekretnine ne mogu pomoći u borbi protiv klimatskih promjena?
Pa, vijesti o kojima ćemo danas govoriti upravo su o tome kako je australska tvrtka učinila svoje nekretnine održivijima. Refleksno pomažući u borbi protiv klimatskih promjena! Jeste li znatiželjni znati više? Dakle, ako ste spremni, možemo započeti našu kolumnu već danas! Danas ćemo vas odvesti u Sydney, Australija. Konkretno u predgrađu Wiltona.

Zapravo, najavljena je nova inicijativa koja predviđa uklanjanje tamnih krovova s kuća. To će zapravo pridonijeti, kako je objašnjeno u sljedećim redovima, uklanjanju apsorpcije topline. Referentno područje, naime, poznato je po vrlo visokim temperaturama, često blizu 50 ° C u najtoplijim godišnjim dobima. Uklanjanjem tamnijih boja, upravo krovova, bit će moguće izbjeći pretjeranu apsorpciju topline koja iz godine u godinu stvara značajno povećanje temperature na cijelom području. No, novi račun zasigurno tu ne staje! Definitivno je složenije i artikulirano. Doznajmo više!

Opet kako bismo potaknuli nekretnine, ali i zaštitu okoliša i atmosferskih uvjeta, ispituju se daljnji parametri. Kao što je, na primjer, pružanje zelenih površina. Detaljno, stvaranje pravih hodnika drveća između novih zgrada i već postojećih. Također ne nedostaje inicijativa vezanih za stvaranje novih domova. Uvijek s ciljem borbe protiv snižavanja temperatura. Prema posljednjem izvješću IPCC -a o klimi, temperature u Australiji porasle su za 1,4 ° C. Maksimalni prag koji se odnosi na pariške sporazume iznosio je 1,5 ° C. Zbog toga bi prelazak ove razine doista doveo cijelo područje u opasnost. Kako bi se spriječio postizanje ovog katastrofalnog rezultata, nesumnjivo je bilo potrebno donijeti ove nove mjere. No grad Wilton zasigurno nije bio prvi koji je poduzeo ove inicijative definirane kao '' hladni krov ''.

Već neko vrijeme u New Yorku je otvoren program usmjeren na snižavanje temperatura. U ovom slučaju razlozi su više nego očiti, s obzirom na veličinu metropole.

Ali zašto se onda odlučiti za svjetlije boje za krovove kuća? Odgovor se može pronaći u znanstvenim zakonima koji su, u ovom slučaju, kombinirani s onima koji proučavaju boju. Dovoljno je reći da je na najtoplijim mjestima na svijetu većina kuća potpuno bijela. To je zato što bijela boja, za razliku od crne (koja prirodno privlači svjetlost, dakle toplinu), može odraziti svu toplinu koja se stoga ne apsorbira. Ne mijenja okolne temperature. Ali i unutar same zgrade!
Znatiželjno kao fenomen, zar ne? Tko zna koliko će ova inicijativa uspjeti smanjiti temperaturu i držati je ispod utvrđenog praga.

Da biste saznali više o ovoj i mnogim drugim vijestima vezanim za nekretnine, ostanite s nama! Svaki dan, u Realigru, davat ćemo vam sve najzanimljivije vijesti vezane za naš sektor!

Traži u Realigru

 

  Račun Realigro

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Instagram
  2005-2022 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
  Neikos Digital Agency
  1. Postavke

   Za bolje korištenje Realigro web stranica, postaviti postavke za jezik, valuta, kvadrata ili sq ft .

   Postavite sada Ne prikazuj ponovo
  BB