Fintech i nekretnine

Financije, tehnologija i nekretnine konačno su se spojili. Ovo je jedna od najnovijih vijesti koja je otkrivena u posljednjem razdoblju, iz svjetske panorame nekretnina.
Uključivanje triju sfera nije nedavno. Ali primjena ove unije na tržištu nekretnina ima. Posljednjih godina, zapravo, razne vrste pregovora sve više uključuju svijet financija. Ali o čemu je ovisila ta promjena kojom se mijenjaju modaliteti nekretnina?

Bez sumnje, ova situacija je rezultat ulaska novih subjekata u nekretnine, poput fondova i društava za upravljanje imovinom. Osim toga, ulaganje u stvarne tehnološke revolucije pomoglo je generiranju potpore za situaciju koja je već dovoljno dinamična, što nam je omogućilo da prihvatimo širi i složeniji sustav nekretnina. Zašto je uloga tehnologije bila tako presudna?

Prije svega, posebno u mnogim zemljama u kojima je ograničena unutarnja birokracija, bitno je poticati i olakšati ulaganja u pogledu učinkovitosti, metoda i ušteda.
S druge strane, međutim, nije moguće samo uz pomoć tehnološkog sektora riješiti neke temeljne korake koji se odnose na rješavanje bilo koje transakcije nekretninama. Primjer? Aspekti regulacije i autorizacije koji se razlikuju od zemlje do zemlje.

Među tehnologijama koje se primjenjuju na nekretnine, pomoću kojih je moguće dodatno poboljšati dinamiku vezanu uz to, izdvojimo sustav 'blockchain'. Talijanska tehnologija, koja svoju funkcionalnost počiva na nekoliko faza: prva se odnosi na stvaranje digitalne putovnice operacije, druga za stvaranje detaljne kartice koja sadrži različite podatke o nekretnini, prethodne sklopljene sporazume i sve informacije koji se odnose na samu imovinu. Fokus ove nove tehnologije, primijenjene na nekretnine, daje nemogućnost izmjene prethodnih podataka. Veća sigurnost, dakle, za investitora, vlasnika i općenito one koji žele imati većinu informacija o nekretnini. Registar nekretnina nadohvat ruke svih.

Još jedan element koji favorizira ovaj savez predstavljaju platforme crowdfundinga. Potonji omogućuju prikupljanje kapitala čak i u obliku duga, čak i za male investitore. Time je moguće proširiti grupu potencijalnih ulagača i približiti ih svijetu financija.

Očito je da oba navedena sustava nisu u potpunosti usklađeni. Iako je, čini se, talijanska inicijativa cijenjena i u drugim zemljama, ostaje jasno da će trebati odgoditi da bi postojao odlučno homogeniji sustav. Bilo da se radi o novim tehnologijama ili o inovativnim sustavima koje treba usvojiti, birokratsko - administrativna kultura i tradicija i dalje značajno utječu na sve izbore koji se odnose na tržište nekretnina.

Stoga nije poznato kako će se situacija razvijati. Ali bez sumnje, čini se da je unija između nekretnina, tehnologije i financija doista uspješna!

Traži u Realigru

 

  Račun Realigro

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Instagram
  2005-2020 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
  Neikos Digital Agency
  1. Postavke

   Za bolje korištenje Realigro web stranica, postaviti postavke za jezik, valuta, kvadrata ili sq ft .

   Postavite sada Ne prikazuj ponovo
  BB