Italija i Coronavirus: posljedice na cijene

Kao što se već pojavilo u mnogim međunarodnim novinama, od jutros je cijeli talijanski poluotok potpuno oklopljen. Jaka mjera, da pokušamo obuzdati epidemiju koja cijelu globus stavlja na koljena. Otkazani letovi, putuju između općina samo u slučajevima krajnje nužde i radi zaliha. Ukratko, dekret koji je većina pozvala „ostajem kod kuće“ u potpunosti prenosi kritičnost raspadajuće pojave.

Zajedno s '' Lijepim poluotokom '' druge susjedne države također poduzimaju prilično stroge sigurnosne mjere. Ono što nas zanima i što zaslužuje posebnu pažnju jest odnos između COVID-19 i tržišta nekretnina. Pobliže, kakve će biti posljedice vezane uz Coronavirus na talijanskom tržištu nekretnina, nakon tako drastične odluke?

Da bismo dali opsežan odgovor, prepustili smo riječ glavnim stručnjacima u tom sektoru, kako bi dobili jasan pregled i što bliže glavnim posljedicama koje će imati talijansko tržište nekretnina.

Prema navodima, u prethodnoj prognozi talijanskog BDP-a porasla za 3,3 postotna boda, trenutno govorimo o 2,8 posto. Utjecaj virusa koji je u cijelom svijetu dostigao pola postotka. (uvijek u smislu BDP-a). Eurozona, međutim, i dalje očekuje stopu rasta od 0,5%. Ali Italija plaća najvišu cijenu za cijelo usporavanje (srećom još ne stagnira).
Ali politika provedena prije manje od 24 sata kako bi se zaštitilo zdravlje stanovništva i protiv širenja virusa vjerojatno će poslužiti za ograničavanje njegove štete. Čak i na razini nekretnina.

Prije nego što uđemo u talijansku nekretninu, pokušat ćemo dati pregled europskog tržišta nekretnina. Stambeni sektor u Europi vjerojatno će doživjeti usporavanje cijena. U nekim je područjima, poput Španjolske i Irske, ta faza već postignuta. Međutim, mora se uzeti u obzir da neće nedostajati poticaja za ukidanje međunarodne ekonomije. Kao i Europska središnja banka, i dalje će primati podršku, držeći stope na vrlo atraktivnim razinama.

Idemo sada u jednu od zemalja koja je najviše pogođena širenjem COVID-19. Kako gledate na talijansku nekretninu? Pa, vjerojatno ćete se zapanjiti koliko ćete uskoro čitati. Trenutna kritična okolnost mogla bi uzrokovati povećanje cijena nekretnina na nacionalnom tlu. Govori se o povećanju od 0,5% (u usporedbi s vrlo niskim 0,1% zabilježenim prošle godine). Ali kako će se potencijalni ulagači potaknuti na kupnju nekretnina u Italiji? Jednostavno zahvaljujući vrlo maloj ekonomskoj dostupnosti i, prije svega, dovoljnim troškovima financiranja. Pogotovo u najatraktivnijim dijelovima Poluotoka.

S druge strane, talijansko tržište nekretnina oduvijek je obilježilo vrlo visoku sklonost dinamizmu, što mu je omogućilo oporavak čak i u posebno kritičnim razdobljima.

Stoga se nada da će se ova situacija još ublažiti. U međuvremenu, samo moramo ostati ažurirani na našem portalu!

Traži u Realigru

 

  Račun Realigro

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Instagram
  2005-2020 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
  Neikos Digital Agency
  1. Postavke

   Za bolje korištenje Realigro web stranica, postaviti postavke za jezik, valuta, kvadrata ili sq ft .

   Postavite sada Ne prikazuj ponovo
  BB