Ruska nekretnina: vijest

Ruska ulaganja u nekretnine definitivno su porasla. Govorimo o povećanju koje je već uvedeno u 2019. Godinu u kojoj je rusko gospodarstvo učinkovito uklonilo bolest međunarodne krize. Od ovog trenutka povećavaju se ulaganja u nekretnine. A čini se da taj trend ne želi prestati. Na postotnoj razini nalazimo 34% više transakcija. Za ukupno 244 milijardi rubalja (što odgovara 3,9 milijuna USD).

Ali na što se potiče kupovina i prodaja? Bez sumnje, cijeli sustav koji se odnosi na ruske nekretnine gravitira oko makroekonomskog konteksta zemlje. U detalje možemo sa sigurnošću reći da su se očekivanja definitivno poboljšala.

Prvo mjesto u prilog oživljavanju ruske nekretnine predstavlja smanjenje kamatnih stopa. Od strane Ruske središnje banke. Niža razina postignuta, u odnosu na 2014., osigurala je bolje uvjete za financiranje duga, ali prije svega za poticanje potražnje za investicijama. Što znači nove portfelje, spremne uložiti u Rusiju, ali i dodatna jamstva za investitore.
Ali, učinimo korak natrag. Zašto se sektor nekretnina uspio oporaviti od međunarodne krize, toliko da je postao pokretačka snaga nacionalnog gospodarstva?
Da bismo odgovorili na to pitanje, moramo započeti s pretpostavke. Sektor nekretnina bilo koje zemlje jedan je od prvih koji je ušao u krizu kada postoje velike ekonomske nesigurnosti. Pad cijena nafte, devalvacija rublje, podigli su rusku nekretninu na koljena. Ali, unatoč tome, ruska se ekonomija uspjela oporaviti od 2016. godine.
Tvrtke i poduzetnici povratili su povjerenje na tržište nekretnina, počevši ponovno ulagati. Završetak glavnih teritorijalnih poslova preuređenja omogućio je povećanje prosječne veličine transakcija.
Govorimo o 1,7 milijardi više, zabilježenih 2020. godine u odnosu na povećanje od 1,4 u prošloj godini.

Međutim, prosječna veličina transakcija još nije uvjerljiva da bi se moglo govoriti o stvarnoj povijesnoj prekretnici ruske nekretnine. Zaista bi bilo potrebno prijeći 3,3 milijarde rubalja, prethodno registriranih. No činjenica ostaje da se, za razliku od mnogih drugih gospodarskih sektora, sektor nekretnina također jako dobro brani od trajnih političkih tenzija koje bi, naravno, ograničile nacionalnu dinamiku nekretnina.

I dok sektor pokreće impresivan bum stranih ulagača, drugi znak oporavka predstavlja vladin projekt usmjeren na širenje postojećih stambenih područja.

Kako će se razvijati ruska nekretnina? Saznat ćemo zajedno, u sljedećim vodičima, s potpisom Realigro!

Traži u Realigru

 

  Račun Realigro

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Instagram
  2005-2020 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
  Neikos Digital Agency
  1. Postavke

   Za bolje korištenje Realigro web stranica, postaviti postavke za jezik, valuta, kvadrata ili sq ft .

   Postavite sada Ne prikazuj ponovo
  BB