Australija propada: cijene u Sydneyu i Melbourneu pale su za 20%

Incident koji se ne može ignorirati - kaže Shane Olivier iz tvrtke AMP Capital, suočen s ozbiljnim problemom drastičnog pada cijena na australskom tržištu nekretnina. Rastopljeni faktori, uključujući slab pristup samom tržištu, smanjenje kredita, teže hipoteke i dramatično smanjenje investitora.

Ova smrtonosna mješavina učinila je veliku štetu čitavom australskom tržištu nekretnina, toliko da bude sumnjiva i demoralizira sve potencijalne investitore, željne kupiti nekretninu u Sydneyu.

Jedan od glavnih gradova kontinenta zabilježio je neke zastrašujuće padove, izazvane osim pretjeranog povećanja ponude.

Zajedno sa Sydneyem, paralelno se srušilo i drugo tržište nekretnina, ako ne i još važnije: ono u Melbourneu.

Čini se da je kolaps dostigao vrhunac prije godinu dana. Ali u stvarnosti godišnji pad premašio je minimalni trend (i već u vrijeme zabrinutosti) od 5%.

Nadamo se da će i drugi vrlo važni gradovi kao što su Canberra, glavni grad, Hobart, Adelaide i Brisbane.Čak su i banke nerado i mogu se početi previše stezati za investitore koji se odluče prijaviti za kredit putem ulaganja u nekretnine.Nažalost, buduće prognoze za ovu naciju, a posebno za dva spomenuta grada, uopće nisu pozitivne.Najavljuje daljnji kolaps do 40%, što će dovesti do značajnih promjena u povijesti australskog tržišta nekretnina.

Među ostalim čimbenicima koji su povećali taj kolaps, nesumnjivo smo identificirali i stav potencijalnog investitora.

Većina '' umjerenosti '' došla je kroz jake kontrole i mjere opreza koje je pojedinac poduzimao u očekivanju ulaganja u australsku ciglu.Zbog većeg izbora i manje hitnosti, oni imaju manje kupaca na tržištu i, već prisutni, radije se zaustavljaju na prvom i malom ulaganju.U protekloj godini prodano je samo 44% domova, s padom od preko 95% u posljednjih 14 godina.

Nadamo se da bi se ovaj kolaps mogao smanjiti tijekom sljedećih godina, ali tržište je vrlo teško oporaviti.

Traži u Realigru

 

  Račun Realigro

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Instagram
  2005-2022 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
  Neikos Digital Agency
  1. Postavke

   Za bolje korištenje Realigro web stranica, postaviti postavke za jezik, valuta, kvadrata ili sq ft .

   Postavite sada Ne prikazuj ponovo
  BB