Švicarska: novi mjehurić?

Covid je sve okrenuo naglavačke. Nekretnine također. U nekim je zemljama ekonomska ravnoteža potpuno promijenjena (i ne samo).
Poznato je da su u različitim područjima prosječne cijene nekretnina pale, kako bi se omogućila recirkulacija gospodarstva. U drugima su, međutim, naglo skočile. U današnjoj kolumni analizirat ćemo vrlo posebno tržište nekretnina.

Karakterizira ga prisutnost brojnih luksuznih nekretnina i općenito, solidna i snažna ekonomija. Govorimo o Švicarskoj. Zašto se većina nacionalnih vijesti boji da bi moglo doći do pravog stambenog balona? Ako ste i vi znatiželjni, morate ostati na ovoj stranici i pročitati sljedeće retke. Nova Realigrova kolumna uskoro počinje!

Počnimo s analizom dostupnih podataka. Indeks nekretnina koji je izračunao UBS porastao je u drugom tromjesečju godine. Dosegao je + 1,90 bodova. Iako se može činiti minimalnim povećanjem, u stvarnosti rezultat uvelike teži nacionalnim nekretninama. Opasnost ?

Imati na raspolaganju previše nekretnina na tržištu, ali izgubiti zanimljive potencijalne kupce.
No, koja su glavna područja rizika od mjehurića? Sljedeća klasifikacija može se napraviti na temelju rizika povezanih s ovom krizom.
1. Glavni rizici: definirani kao takvi, cijene kuća više nisu u skladu s prihodom kućanstva i visinom najamnine. Strahuje se da bi se mogli manifestirati u regijama Zürich, Geneva i Basel;
2. Rizici od pregrijavanja: kategorizirani tako da bi generirali snažno povećanje potražnje, ali i cijena. Ova vrsta rizika uključivala bi prethodno spomenuta područja.
3. Rizici likvidnosti: nastali bi kada bi se stvorila prekomjerna ponuda u odnosu na potražnju. Što znači jedno: nemogućnost prodaje. Ta bi kritičnost obuhvatila devet švicarskih regija, od kojih četiri u Ticinu. Jedino isključeno područje: Bellinzonese.

Ali ima još. Daljnju opasnost predstavlja tržište najma. Zapravo, ugovori o leasingu dostupni na tržištu zabilježili su pad cijena od 3,2%. To bi dovelo do uklanjanja velikog dijela potencijalnih kupaca i njihove transformacije u osiguravatelje najmova.

Kako će se ova situacija razvijati? Statistički podaci koji se odnose na predstojeće švicarske prognoze nekretnina nisu baš ohrabrujući. Doista, čini se da bi, ako bi Švicarska nastavila tim putem, doista riskirala toliko strahoviti balon stanovanja. No, ako također želite saznati više o ovoj i mnogim drugim temama vezanim uz nekretnine, a prije svega, ako ne želite ni propustiti najnovije vijesti iz ovog sektora, samo pratite naš službeni portal.

Zapravo, svaki dan ćemo vam davati sve vijesti kako bismo s vama podijelili kako se međunarodne nekretnine razvijaju iz dana u dan. A vi, jeste li bili svjesni ovog velikog rizika koji karakterizira jednu od najstabilnijih i ekonomski najjačih nacija u cijeloj Europi?

Traži u Realigru

 

  Račun Realigro

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Instagram
  2005-2022 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
  Neikos Digital Agency
  1. Postavke

   Za bolje korištenje Realigro web stranica, postaviti postavke za jezik, valuta, kvadrata ili sq ft .

   Postavite sada Ne prikazuj ponovo
  BB