Škola izgrađena za 13 mjeseci: kineska brzina

Kina je već poznata kao jedna od nacija koje uživaju u velikom tehnološkom napretku. Nije iznenađujuće da je u posljednjih godinu dana, čak i nakon što je bila kolijevka pandemije, oporavak bio izniman. U smislu novih zgrada, ali i tehnoloških uvoda koji su omogućili povratak u normalu. Kao što smo vidjeli u drugim kolumnama koje smo napisali, montažne zgrade više nisu moda, već pravi običaj. Zapravo, postoje mnoge stvarnosti, stambene, ali i na tržištu ureda, koje se pretvaraju u montažne modularne zgrade. Danas će se naša kolumna posebno usredotočiti na zgradu izgrađenu u metropoli Shenzhen, dovršenu za samo 13 mjeseci. Jeste li znatiželjni znati više? Dakle, ako ste spremni, možemo početi!

Pretpostavljamo da je predmetna zgrada školski centar. Razlog zbog kojeg je potrebno da se pri koncipiranju projekta i izgradnji istog poštuju određeni parametri. Dizajn ove škole doista je impresivan, znak kako brzina izgradnje građevine nije nimalo utjecala na konačnu estetiku. Zapravo, arhitekti su nastojali ne samo maksimizirati potencijal montažne arhitekture, već i stvoriti centar koji bi mogao imati veliki društveni utjecaj.

Zapravo, škola je višenamjenska, kao i pravovremeni odgovor na snažnu demografsku ekspanziju u okrugu Pingshan. Mnogi studenti nisu mogli biti lako uključeni u bilo koji obvezni obrazovni program zbog odsutnosti javnih ureda. Zahvaljujući ovoj studiji bilo je stoga moguće, na vrlo malom području, izgraditi u doista iznenađujućim vremenima strukturu sposobnu ukloniti snažan deficit javnih usluga.

Boje koje karakteriziraju zgradu doista su posebne. Osim što imaju svijetlu fasadu, tu i tamo iskaču plavi i žuti tonovi. Ali to nije sve! Čak i kad je ova škola projektirana, posebna je pozornost bila posvećena pametnim rješenjima eko-dizajna kako bi se postigli željeni rezultati s manje utjecaja. Korištenje montažnih elemenata dovelo je do drastičnog smanjenja građevinskog otpada na gradilištu. Transportni troškovi također su svedeni na minimum, a cijeli je tim mogao raditi u lokalnoj tvornici.
Stoga cijelu strukturu možemo definirati kao simbol ekonomske, društvene i ekološke održivosti. Međutim, arhitektonski studio koji je izradio ovaj sugestivni projekt ne želi stati ovdje. Zapravo, na papiru su stvoreni novi projekti koji mogu nastaviti predstavljati novi trend. Ono što se odnosi na smanjenje utjecaja na okoliš snažno povezano s projektima društvene prirode.

Ako vam se svidjela ova vijest i znatiželjni ste saznati više o ovoj i mnogim drugim temama, samo morate pristupiti našem portalu svaki dan. Zapravo ćete pronaći mnogo vijesti o ovom i mnogim drugim sektorima koji gravitiraju svijetu nekretnina!

Vezane objave

Traži u Realigru

 

  Račun Realigro

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Instagram
  2005-2022 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
  Neikos Digital Agency
  1. Postavke

   Za bolje korištenje Realigro web stranica, postaviti postavke za jezik, valuta, kvadrata ili sq ft .

   Postavite sada Ne prikazuj ponovo
  BB