Anomalije u nekretninama: što se događa u Francuskoj?

Nakon niza strašnih blokada zbog nužne pandemije, Francuska je također spremna za ponovno pokretanje. Ali kako danas izgledaju francuske nekretnine? Iz par razloga nije tako sjajno. Ali ne brinite, nevjerojatna količina francuskih nekretnina trenutno se prodaje po povoljnim cijenama. Pokušajmo shvatiti koji su pozitivni i negativni elementi francuske nekretnine.

Započnimo s pozitivnim vijestima: zemlja još uvijek ima nevjerojatnu infrastrukturu i unatoč svim gubicima stanovništva posljednjih godina, država ima sve uvjerenja da teži rastu u budućnosti na nekoliko frontova. Posljednjih godina turizam i zeleno gospodarstvo stječu popularnost, a šarm ove zemlje vjerojatno neće nestati sljedećih nekoliko godina. Među negativnim elementima koji karakteriziraju, nažalost, ovu naciju nesumnjivo identificiramo nedostatak sigurnosti koju stanovnici uočavaju zbog različitih napada koji su posljednjih godina vidjeli Francusku kao glavnog junaka, mnogo je onih koji se odluče preseliti u druge zemlje ili jednostavno premjestiti na više ruralnim područjima. Vodeći, naravno, imam nagli pad broja stanovnika u velikim metropolama.

No, pogledajmo detaljno kako se kreću lokalne nekretnine.
Francuska je, kao i sve europske zemlje i šire, doživjela razdoblje sporosti i ne očekuje se nagli rast prodaje. Razine prodaje u Parizu bile su posebno razočaravajuće, pale su za 12,6% na godišnjoj razini.

Kao što se dogodilo u većini europskih metropola, cijene u Parizu također su vrlo visoke. Do te mjere da su mnogi vlasnici nekretnina odlučili svoje prodajne oglase pretvoriti u oglase za najam. Pa gdje su sve kuće o kojima smo govorili u uvodu ove kolumne, po povoljnim cijenama? U ruralnijim područjima Francuske. U područjima koja se obično ne uzimaju u obzir prilikom odluke o ulaganju u francusku ciglu.

Da bi se stvorio velik interes za ovu vrstu područja koja se prije nisu smatrala pogodnim za ulaganje, nesumnjivo je to bila nužna pandemija koja je, kao što je poznato, promijenila i naše navike. Potreba za kontaktom s prirodom i životom u mirnijim područjima značila je otvaranje nove faze za francuske nekretnine. To za notu seoskih područja. Daleko od tramvajskog tramvaja velikih metropola. Metropolis koji je stoga sve nedostupan investitorima u usporedbi s povoljnim cijenama na selu.

Interes za velike gradove uglavnom je turizam. Ali prema statistikama, i na ovom bi se području mogao dogoditi zaokret.

Ukratko, Francuska ima zaista anomalnu situaciju u pogledu svojih nekretnina. Nema vrlo jasnih predviđanja o budućnosti francuske cigle. Ali ako ste znatiželjni da saznate više o ovoj i mnogim drugim temama povezanim sa svjetskim tržištem nekretnina sa zarezima, jednostavno morate biti u toku s našim portalom!

Traži u Realigru

 

  Račun Realigro

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Instagram
  2005-2022 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
  Neikos Digital Agency
  1. Postavke

   Za bolje korištenje Realigro web stranica, postaviti postavke za jezik, valuta, kvadrata ili sq ft .

   Postavite sada Ne prikazuj ponovo
  BB