Najnovije vijesti iz Irske: poskupljenje

Irska govori jasno. Oni su stanarine u položaju polo. U svijetu koji je u potpunosti zahvaćen coronavirusnom krizom, čini se da Irska ne želi zaustaviti nijedan tip nekretnina. Prema nalazima najnovijih statističkih istraživanja čini se da su i potražnja i ponuda povećani eksponencijalno ako se upućuje na ugovore o zakupu.
Ali kako je došlo do ove razine? Otkrijmo zajedno pažljivim čitanjem sljedećih nekoliko redaka.

Pretpostavljamo da se broj oglasa (općenito) povećao za 13% u cijeloj zemlji. Ali potrebno je razumjeti koje su dimenzije fenomena. Prije svega, potrebno je naglasiti da je većina stanarina koncentrirana na području Dublina. Govorimo o 300 dodatnih najava u odnosu na prošlu godinu. A potražnja je posebno koncentrirana na ovom području. Ovaj segment, segment najma, povećao se, dakle, za 64% u odnosu na prošlu godinu ako uzmemo u obzir Dublin.

Znatno povećanje, koje, čini se, potiče bogato osnovno tržište koje prema van nije jako otvoreno. Irska je, u stvari, kao što smo često rekli, poznata po rijetkoj otvorenosti međunarodnih odnosa u pogledu nekretnina. Samo luksuzni sektor, s obzirom na ionako visoke cijene, ostaje pod stalnim utjecajem stranih portfelja.

No što je povezano s povećanjem broja nekretnina potrebnih za ugovore o najmu, upravo u središnjem dijelu zemlje?
Bez sumnje je prisutnost više dostupnih nekretnina na tržištu povezana s snažnim kolapsom turizma. Osobito u središnjim područjima, koja su bila izložena većem turističkom interesu, zabilježila su raspoloživost jednaku 150 jedinica više nego u istom razdoblju 2019. Unatoč referentnoj ljestvici, još uvijek je vrlo ograničena (s obzirom na to da će dublinsko tržište obuhvatiti cjelinu potražnja, treba ponuda od oko 1000 kuća dostupnih tjedno), ovaj zaokret, može promijeniti cjelokupnu strukturu tržišta nekretnina.

Kakva je paradoksalna situacija? Iako postoji ogromna dodatna dostupnost količina na tržištu, potreba za proširenjem ponude iz dana u dan sve je veća hitna. Novi su projekti u pripremi nove organizacijske strukture za irsko tržište najamnina koja će vjerojatno ostati u pripravnosti zbog situacije s Coronavirusom. (u Irskoj će, zapravo, od sutra doći do zaključavanja).


U pogledu cijena, ipak, najpovoljnija područja su ona periferna. Sve kreće od minimalno 800 eura pa sve do maksimalnih krovova od preko 1200 eura.

Ali kako će se razvijati irska situacija? Ne možemo dati siguran odgovor, ali očigledno je jedna brojka jasna: Irske nekretnine više se ne temelje na kupoprodaji nekretnina, već na potpisivanju ugovora o zakupu. Ali, ako želite znati više, samo morate ostati ažurirani na našem portalu!

Vezane objave

Traži u Realigru

 

  Račun Realigro

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Instagram
  2005-2020 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
  Neikos Digital Agency
  1. Postavke

   Za bolje korištenje Realigro web stranica, postaviti postavke za jezik, valuta, kvadrata ili sq ft .

   Postavite sada Ne prikazuj ponovo
  BB