Italija i graditeljstvo: eksponencijalni rast

Sektori građevine i nekretnine povezani su dvostrukim tkanjem. Znaš. U nekim slučajevima, poboljšanje prvog, jamče značajne mogućnosti i za drugi. Upečatljiv primjer kako ovu uniju daje trenutna situacija u Italiji i izgledi za nju. O čemu pričamo? Za '' Lijepi poluotok '' tržište je jasno. Ulaganja u izgradnju znatno su porasla i nastavit će rasti čak i 2021. godine. U stvari, govori se o dobitnom dvogodišnjem razdoblju 20-21, iako s prilično sporom stopom poboljšanja. Ali uzmimo u potpunosti uronjenje na talijansko tržište nekretnina da bismo otkrili potencijal koji nam je omogućio pozitivan skok.

U prvom tromjesečju prošle godine talijansko tržište se povuklo, s trećim oporavkom. Vozački sektor? Stambena, što je omogućilo povećanje gradnje (u smislu investicija). Ova početna situacija početkom godine potpuno je preokrenuta obnovom talijanske građevinske i stambene baštine. U stvari, bilo je mnogo potreba povezanih s teritorijalnim preuređenjem, što je stimuliralo oba sektora. Procentualno gledano, govorimo o povećanju za 15% više nego u istom razdoblju 2019. godine.

Usmjeravajući umjesto toga našu pozornost na trend bruto investicija, nominalni rast u sektoru nekretnina iznosio je 7%, zahvaljujući i brojnim intervencijama koje je poticao javni sektor. Lokalne javne uprave osigurale su pozitivan trend. Već od prvih devet mjeseci prošle godine došlo je do tendencijskog porasta od 5,2% otvaranjem novih objavljenih natjecateljskih bendova koji su usmjereni upravo na urbanu i stambenu obnovu. Sve je to generiralo pozitivan protok investicija u sektoru, jednak 25% više nego 2019. godine.

Iako govorimo o ekspanzivnom profilu, koji omogućava da izgledi 2020.-2021. Budu više nego pozitivni, tempo u odnosu na 2019. godinu je sporiji. Kočenje, tako definirano i provjereno, utjecati će na sve sektore glavnih aktivnosti koje se odnose na sektor nekretnina. Ali rast će ipak biti trajan. Kao dodatno jamstvo toga prepoznajemo i javne resurse koji su na raspolaganju u razdoblju od 2016. do 2019. godine (tzv. Sredstva dodijeljena različitim talijanskim javnim upravama za zakon o proračunu).

Glavna pitanja koja se prelivaju u nekretnine u smislu financiranja i koja će jamčiti eksponencijalni rast u sektoru, odnose se na održivost, sigurnost intervencija na održavanju i preuređenje općenito najstarijih područja na područjima koja su definitivno prikladnija za potražnju. sve više i više pritiska.

Kako će se nastaviti s talijanskim nekretninama? Hoće li trend ostati pozitivan ili se može očekivati zaokret? Kako bismo odgovorili na ovo pitanje, jednostavno vas pozivamo da budete ažurirani na našem portalu!

Vezane objave

Traži u Realigru

 

  Račun Realigro

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Instagram
  2005-2020 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
  Neikos Digital Agency
  1. Postavke

   Za bolje korištenje Realigro web stranica, postaviti postavke za jezik, valuta, kvadrata ili sq ft .

   Postavite sada Ne prikazuj ponovo
  BB