Rođenje za 12 mjeseci za Europu

Nažalost, novine jasno govore. Europska, ali i svjetska situacija zaista su kritična. Covid-19 doslovno transformira tržište, a često, kao u najteže pogođenim zemljama, i ekonomiju. Dolazi do preobrazbe gospodarskih aktivnosti koje često moraju ugroziti zaštitu zdravlja ljudi.

 U svemu tome, međutim, ispravno je shvatiti kakve su šanse za ekonomski oporavak u svakoj zemlji, a prije svega unutar koliko se mogu dobiti rezultati oporavka. Konkretno, prema glavnim ekonomistima, nekretnine još uvijek imaju potencijalnu maržu oporavka, koju će predstavljati sljedećih 12 mjeseci. Odgovor na otvoreno pitanje na koje smo odgovorili u jednom od svojih prethodnih vodiča. Pa kako ćemo se uspjeti vratiti u stabilnu situaciju u Europi?

Pokušajmo temeljito razumjeti situaciju. 75% profesionalaca za nekretnine očekuje pozitivne rezultate. Otkud toliki optimizam u stvarnosti da se umjesto toga zove svjetska pandemija? Sve proizlazi iz jednostavnog upitnika koji se daje stručnjacima za nekretnine i sektorskim ekonomistima.

Oko 90% zaposlenih u europskom sektoru nekretnina sada radi pametnim načinom rada. Za ovu izvanrednu situaciju koristi se inovativna formula koja je, čini se, dala novi horizont u radnom smislu. Ista činjenica kaže da je njihov indeks konkurentnosti u radu i poticaj na poboljšanje trenutno povećan, dostižući ocjenu sedam na skali od 0 do 10.

Unatoč neprikosnovenom usporavanju uzrokovanom Coronavirusom i prvim danima prilagođavanja ovim novim radnim situacijama, čini se da tržište nekretnina jednostavno mijenja oblik.

Uvjereni smo - prema onome što su objavili ekonomisti - jer još nije došlo do totalnog zaustavljanja ulaganja ili transakcija. Postizanje europskog tržišta nekretnina ostaje otvoreno i nije u fazi stagnacije.

Što se tiče budućih predviđanja uspješnosti međunarodnog tržišta nekretnina, sljedeći su važni odgovori na osnovu dugoročne ekonomsko-financijske analize.

- 1% ekonomista izjasnilo se optimistično u (pozitivnom) učinku na tržištu nekretnina u sljedećih 90 dana
- Nalazimo istu vrijednost u vremenskom horizontu od oko šest mjeseci
- 21% ispitanika, s druge strane, izjašnjava se izuzetno samouvjereno ako uzmemo u obzir razdoblje koje će završiti do kraja 2020. godine.


A stručnjaci za nekretnine?

Njima puno veći postotak optimizma! Razgovarajmo o 38%! Značajna je vrijednost koja djeluje kao stvarni oporavak u sektoru.

Iako brige ne nedostaje, situacija dobro funkcionira. Ostvariće se početna globalna ekonomska recesija koja će, kao takva, dovesti do općeg izravnanja.
Stoga se očekuje stvarno poboljšanje situacije. U međuvremenu ćemo vas uvijek ažurirati na našem portalu.

Traži u Realigru

 

  Račun Realigro

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Instagram
  2005-2020 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
  Neikos Digital Agency
  1. Postavke

   Za bolje korištenje Realigro web stranica, postaviti postavke za jezik, valuta, kvadrata ili sq ft .

   Postavite sada Ne prikazuj ponovo
  BB