Gradnja kuća iznad supermarketa: novost nekretnina

Prostora nikad dosta. Pogotovo što se tiče sektora nekretnina. Ono što je u novinama nedavno objavilo naslove jest kako velike multinacionalne organizacije mogu lako uznemiriti i najmanje urbanizirana mjesta. Pretvaranje istih u turistička područja i stvaranje novih stambenih područja.

 Očito je ono što najviše utječe na koncept održivosti okoliša. U posljednjim razdobljima, kada potražnja poludi, a tržište nije uvijek u stanju udovoljiti svim zahtjevima sektora, preporučljivo je odlučiti se za druga rješenja. Među njima je, čini se, novost koja je prigrlila nekoliko multinacionalnih organizacija i ona je gradnja stanova iznad glavnih supermarketa u gradu. Inovativna ideja, kako odgovoriti na potrebu za najamima ili znatno jeftinijim kupoprodajnim ugovorima.

Ti su projekti u početku poduzeti u Njemačkoj, ali prihvaćaju i potpuno prihvaćanje od ostalih zemalja. Konkretno, zahtjev za usvajanjem ovog novog oblika koji bi mogao radikalno promijeniti svijet nekretnina prihvaćen je glasnim glasom najpopularnijih gradova u ovom trenutku.

Zapravo smo u prethodnim vodičima već nabrojali koji su gradovi najpovoljniji za potencijalne kupce, unatoč činjenici da troškovi života nisu toliko pristupačni. I evo gore opisanog rješenja, ispada da je izuzetno valjano. Među njemačkim gradovima koji su se pridružili projektu sjećamo se Berlina (s preko 2000 jedinica, sjećamo se Berlina (koji je uključivao većinu supermarketa), ali i Münchena i Frankfurta. No, koje su dimenzije do kojih taj fenomen može doći?
Špekulira se da će mnoge druge zemlje, čak i one sa znatno nižim životnim troškovima, poput onih u istočnoj Europi, poduzeti ove mjere. U Njemačkoj se očekuje maksimalno 30.000 novih stambenih jedinica. No vjerojatno će fenomen imati znatno širu granicu djelovanja.

No, hoće li cijene ostati takve? Ili će se povećati? Vjerojatno, nakon što se fenomen stabilizira i više se ne smatra izuzetnim, cijene mogu rasti. Ali ako uzmemo u obzir da se radi o konstrukcijama usmjerenim upravo na povećanje ponude zahvaljujući zahtjevu koji zasigurno nije elitistički, možemo dobro razumjeti kako će raspon cijena ostati nepromijenjen.

Među glavnim državama koje su se, osim Njemačke, pridružile ovom sve stvarnom Novom dogovoru, sjećamo se:
- Španjolska
- Engleska
- Nizozemska
- Italija
- Švicarska
- Danska
- Irska
- Portugal

Ovo je zaista jedinstvena inovacija, unatoč svojoj jednostavnosti, jer nekretninama daje novo lice. Ona ekonomskog sektora koja može biti fleksibilna (čak i više) za potrebe tržišta koje je još u nastajanju.

Želite li znati više? Da biste bili u tijeku vijesti o svjetskim nekretninama, jednostavno vam preporučujemo da svakodnevno čitate naše članke!

Traži u Realigru

 

  Račun Realigro

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Instagram
  2005-2020 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
  Neikos Digital Agency
  1. Postavke

   Za bolje korištenje Realigro web stranica, postaviti postavke za jezik, valuta, kvadrata ili sq ft .

   Postavite sada Ne prikazuj ponovo
  BB