Španjolska nekretnina bori se s Coronavirusom

Posljednjih dana, nažalost, sve više država ima ozbiljnih poteškoća u suočavanju s opasnošću od coronavirusa. Tržište nekretnina nije izuzeto od ovih problema. Da bismo dali cjelovitu sliku europske situacije, danas smo odlučili analizirati španjolsku situaciju koja je, čini se, zaista kritična za nekretnine.
Prema članku New York Timesa, Coronavirus je proteklog vikenda preselio svoj epicentar u Španjolsku. Stoga vrlo ozbiljna situacija, španjolska, koja potvrđuje 10.000 pozitivnih slučajeva. To je dovelo do pada interesa za nekretnine u Španjolskoj, koji je do prije nekoliko tjedana postigao zaista pozitivne rezultate.

 Zapravo, s početkom 2020. godine, Španjolska je postala jedno od najvažnijih turističkih odredišta u koje treba ulagati. Troškovi života prilagođeni potrebama svake društvene tipologije, otvorena i kultura dobrodošlice uvijek su bili glavni koraci koji su privukli mnoštvo potencijalnih kupaca. Pa, napad šoka paralizirao je španjolsku nekretninu, posebno u stambenom sektoru.
Ali ovaj se šok ne smije analizirati samo s negativnog stajališta. U stvari, nepredviđena situacija mora se produbiti u srednjoročnom i dugoročnom razdoblju. Sigurno će kritičnost doživjeti stvarni zaokret kada se cijene nekretnina smanje, što predstavlja vrlo valjanu priliku za zainteresirane strane.

Što se tiče drugog domaćeg tržišta posvećenog najmovima, čini se da ima još više deficita. Prije svega, riječ je o vrsti ugovora koja do danas nije baš popularna. U stvari, samo mala skupina, koju obično predstavljaju mlađi, iz očiglednih razloga odlučuje potpisati najam. Na vrh motiva, naravno, stoji studija. Ali u tako kritičnom razdoblju u kojem sve sekundarne djelatnosti, uključujući sveučilišta, ostaju zatvorene, kako se ugovor o najmu može nastaviti ili još gore?

Ukratko, situacija u Španjolskoj doslovno se preokrenula u odnosu na mjesec dana ranije. A ono što najviše zastrašuje je nepostojanje dobro definiranih vremenskih prilika. U međuvremenu, španjolska vlada očito je odlučila usvojiti mjere koje su već prihvaćene u drugim zemljama, upravo kako bi se izbjegla situacija ekstremnog kolapsa zdravstvenih usluga.

Ono što je najizrazitije je korespondencija između prave pustinje na ulicama španjolskih gradova, slična onoj koja se nalazi u nekretninama.
Svojevrsna stanka, za koju se nada da će trajati što je manje moguće. Posebno za prodavače.

Iako ne znamo sigurno kakve će biti posljedice ovog fenomena koji stavlja cijeli svijet na koljena, mi ćemo i dalje biti ažurirani na najnovije vijesti iz svijeta nekretnina, kako bismo vam mogli pružiti cjelovitu sliku situacije i pravi savjet koji slijedite!

Vezane objave

Traži u Realigru

 

  Račun Realigro

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Instagram
  2005-2020 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
  Neikos Digital Agency
  1. Postavke

   Za bolje korištenje Realigro web stranica, postaviti postavke za jezik, valuta, kvadrata ili sq ft .

   Postavite sada Ne prikazuj ponovo
  BB