Kambodža i nekretnine: padajuće cijene

Poznato je da su svjetske nekretnine izgledale kao prekretnice 2020. godine. Među tim zemljama koje su uspjele kritična pitanja pretvoriti u prilike, izdvajamo Kambodžu. U stvari, dio je svjetske najbolje desetorice, koja je doživjela preporod koji je započeo prošle 2019. U posljednjih 14 godina došlo je do porasta interesa, što je donijelo 7% više prodaje.

Uz to, prinos se pojavljuje i u najmovima, u gradu Phnon Penh. U ovoj stvarnosti, prepoznajemo, cijene nekretnina su među najnižim u cijeloj Aziji. Stoga nije iznenađujuće da su nekretnine u Kambodži tijekom godina znatno narasle. Veze s Kinom pozitivno su utjecale na tržište, iako će vjerojatno doći do faze zaustavljanja zbog coronavirusa. Naravno, nadamo se da bi ovaj zastoj mogao imati ograničen učinak na cjelokupnu azijsku nekretninu, a da ne ugrozi njen promet.

No, zahvaljujući dovršetku zračnih luka Sihanoukville i Siem Reap, čini se da potražnja trenutno nije neprestana. Bez sumnje su subvencionirane stope i, prije svega, stvarno pristupačne cijene nekretnina pomogle. Prosjek u usporedbi s Azijom, što je omogućilo Kambodži da se pojavi u usporedbi s glavnim državama, posebno onima koji predstavljaju gospodarska i financijska središta.
Turizam je odlučno pomogao lokalnim nekretninama, promovirajući i ohrabrujući nove turističke valove koji su se zahvaljujući izuzetno povoljnim kupoprodajnim ugovorima tada pretvorili u migracijske valove.

No, sektor nekretnina u Kambodži tu se ne zaustavlja. Doista. Zahvaljujući povećanju potražnje, pozvan je i građevinski sektor (s druge strane novčića). Nove gospodarske zgrade, u svrhu zapošljavanja novih radnika, daljnji stambeni kompleksi potpuno su revolucionalizirali obris glavnih gradova. Međutim, treba napomenuti da snagu Kambodže daje homogenost pronađena na razinama poboljšanja stanovanja. Zahvaljujući vanjskim molitvama, čak se i lokalno stanovništvo odlučilo prilagoditi novostima u pogledu nekretnina, investiranja u nove zgrade, iznajmljivanjem ili prodajom prethodnih. Pošten kompromis, koji je novopridošlim osobama omogućio ulaganje u rastuće tržište nekretnina, bez trošenja bogatstva!

I unatoč činjenici da je tržište Kambodže mnogima postalo granica, državu možemo definirati kao mladu. Oko 60% novih stanovnika i radne snage dostižu prosječnu dob od 30 godina. Pogoršanje koje, čini se, koristi nacionalnoj i azijskoj ekonomiji.

Kako će se tržište Kambodže razvijati očito je misterija. Ali da biste to saznali, sve što morate učiniti jest nastaviti ažurirati na našem blogu!

Traži u Realigru

 

  Račun Realigro

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Instagram
  2005-2022 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
  Neikos Digital Agency
  1. Postavke

   Za bolje korištenje Realigro web stranica, postaviti postavke za jezik, valuta, kvadrata ili sq ft .

   Postavite sada Ne prikazuj ponovo
  BB