Spol i nekretnine: žene kupuju više

Znanstvena istraživanja pokazala su da muškarci i žene imaju različit pristup tržištu (svih vrsta). Ova razlika u ponašanju očito je rezultat različitih potreba koje su povezane s rodnim čimbenikom. Ali jeste li znali da se čini da je ta razlika prilično obilježena čak i u nekretninama?

Konkretno, prema najnovijim tržišnim analizama, čini se da žene imaju tendenciju da troše više na kupoprodajni ugovor i preprodaju po nižoj cijeni od muškaraca.
Ali pokušajmo ući u prednosti ovog slučaja, detaljno analizirajući situaciju.

Pretpostavljamo da, kada muškarci i žene odaberu imovinu u koju će uložiti novac, obično traže različite povlastice. Studija je provedena u Sjedinjenim Državama, gdje je tržište nekretnina po svojoj prirodi već poprilično raznoliko.
Na uzorku od devet milijuna prodaje, koji se dogodio između 1991. i 2017., utvrđeno je da samohrane žene plaćaju 3% više od muškaraca u istoj situaciji i, na sličan način, prodaju nekretninu za 2% manje.

U monetarnom smislu, s obzirom na to da Amerikanci tokom svog postojanja premještaju imovinu oko 12 puta, nedostatak može biti doista značajan. Zapravo, govorimo o godišnjem gubitku od „1.700 stambenih bogatstava“ od oko 1.700 dolara. Ali zašto se to događa?

Čini se nužnim naglasiti da uzroci ne spadaju u nedostatak vještina ženskog spola kada se približava nekretninama. To je jednostavno razlika u prioritetima. U stvari, žene radije troše više, nego preduzimaju duge pregovore i sklapaju ugovore u vrijeme kupovine i tijekom prodaje. Razlog zašto, praktičnost će biti smanjena. Neka vrsta većih troškova koji se raspoređuju na brže vrijeme oporavka. Diskriminacija faza ograničenih na dinamiku kupovine također karakterizira muški cilj.

Konkretno, prepoznajemo takav stav ubrzanja vremena na luksuznom tržištu. U ovom slučaju, u stvari, potreba za osvajanjem željenog svojstva na vrijeme premašuje koncept praktičnosti.

Jeste li svjedoci pravog preokreta? Pa, ako uzmete u obzir da općenito tržište nekretnina doživljava pogodan trenutak (što se tiče investitora), nije čudno kako potonji žele požuriti, prije nego što izgube najbolju priliku za ulaganje.

Pa kako će se razvijati svjetsko tržište nekretnina u smislu sklonosti kupnji? Hoćete li se odlučiti za brzu nabavu ili preprodaju nekretnine ili ćete radije duže vrijeme, ali po povoljnijim cijenama? Dok čekate da saznate više, pozivamo vas da budete ažurirani na našem portalu Realigro, kako biste imali opće znanje o međunarodnom tržištu nekretnina!

Traži u Realigru

 

  Račun Realigro

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Instagram
  2005-2020 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
  Neikos Digital Agency
  1. Postavke

   Za bolje korištenje Realigro web stranica, postaviti postavke za jezik, valuta, kvadrata ili sq ft .

   Postavite sada Ne prikazuj ponovo
  BB